Сонцето игра, со сјајни зраци (Велигденски ореол на Валаам)

Играта на сонцето повеќето од сведоците – очевидци ја виделе на Велигден и многумина овој феномен го примиле како чудо од Бога.

Христос воскресна!

Сонцето во радосна игра . И тоа, заедно со луѓето како да се радува на Великиот празник!

(Велигденски пространства на Валаам)

Извор – Манастир Валаам

 

Солнце играет, мечет лучи (пасхальное гало на Валааме)

Игру солнца большинство очевидцев видели в Пасху, многие относятся к этому явлению как чуду Божию: Воскрес Христос, и солнце разделяет с людьми радость великого праздника.

(Велигденски пространства на Валаам)

Извор – Манастир Валаам