ЧУДО ВО СОЧИ

Јато од делфини на крајбрежието во Сочи ја изнело од морето иконата на Мајката Божја ,,знамение”

За време на својот одмор во мај 2017 година еден воен ветеран забележал јато од делфини како се трудат да исфрлат на крајбрежието некој тежок предмет.

Кога успеале во намерата веднаш заминале во длабочините.

Присутните сведоци веднаш отрчале за да видат за каков поклон се работи. Кога ја тргнале морската трева останале вчидоневидени пред нивните очи се појавил ликот на Мајката Божја,
многу стара икона – `знамение`.

Како завршила на дното од морето оваа икона на никој не му е познато, иконата моментално се наоѓа на реставрирање, после тоа ќе биде предадена на Патријархот Кирил.