Кон Тебе со вера пристапиле многу болни и немоќни и Ти на сите им го врати здравјето и го обнови нивниот живот, за да ја прославуваат Твојата сила и Твојата бескрајна добрина.

Господи, во Твое име и денес има безброј оздравувања, зашто Ти испраќаш сила одозгора, го враќаш телесното здравје и ги креваш болните од постелата Твојата милост изобилно се излева врз сите, што веруваат и се надеваат на Твојата божествена сила.

Ете и јас пристапувам кон Тебе и Ти се молам Милостив Лекару, слушни го гласот на моето натажено срце и испрати му сила на моето болно дете, да ја издржи болеста, дарувај му здравје и ослободи го од тешкото страдање.

Смилувај се на нас што страдаме и нашата мака претвори ја, во радост.

Верувам Господи во Твојата сила и потполно се надевам на Твоето човекољубие.

Засили ја мојата вера, смилувај се на мене и дај му здравје на моето болно дете.

Тебе Ти го предавам Преблаги Исусе, Ти помогни му, та секогаш да и` служи на Твојата Света волја и да го прославува Твоето Пресвето и спасоносно име, заедно со сите нас што ти се поклонуваме Тебе, на беспочетниот Твој Отец и на Пресветиот, Благ и Животворен Твој Дух.

Амин!