Почитувани!

Моите родители се починати пред околу 6,5 и 6 години!

Оттогаш наваму секој ден се молам за прошка на нивните гревови! Неодамна една пријателка ме поучи дека за покојните треба да се молиме само во саботите….

Моето прашање е дали грешам што се молам секој ден…и дали треба тоа да го исповедам на духовниот отец!

Благодарам


Одговор : Отец Горан

Не грешиш, никако, треба постојано да се молиме, а помените/парастосите обично се во сабота.

Трисагија може да се направи било кога в црква или на гроб, особено за задушница, а во нашите молитви можеме секојдневно да ги споменуваме СИТЕ!