Здраво почитуван отец Горан

Секогаш си го поставувам прашањето за зборот ,,судбина“!

Дали да верувам дека судбината ни е предодредена ,и така мора да биде` или народски казано ,, се е пишано ” или сами сме кројачи на ншата судбина, навистина не знам .

Би ви била многу благодарна ако можете да ми одговорите .

. Бескрајно ви благодарам!

 

Одговара отец Горан Стојчевски:

По секој наш избор ништо не е важно, освен нашето благодарење и постојаното покајание. Подолу има еден линк што сигурно ќе ви го предизвика вниманието на вашето прашање.

Поздрав и секое добро во Бога.

 

http://www.preminportal.com.mk/duhovnost-2/odgovori-na-sovremeni-problemi/20923-postoi-li-poimot-sudbina-od-koj-ne-mozhesh-da-izbegash