250-300 гр. макарони.

2-3 лажици сечкани ореви.

4-5 лажици шеќер.

1-2 лажици мед.

3-4 лажици кокос.

1/2 посно чоколадо за готвење.

Макароните се варат на вообичаен начин во вода со малку сол. Веднаш по цедењето се додава мед за да не се залепат и се промешува.

Потоа се додава шеќер, ореви (сечкани или мелени) и кокос. Сето тоа лесно се меша и врз тоа се става чоколадото стопено со малку вода.