Што би рекле, не знам…

Веке две недели имам проблем и се зголемува, ме напагаат зли мисли, добивам мисли против Бога.
Се молам но не можам на раат да се помолам, оти во позадина добивам мисли дека тој нема да помогне, а не сакам така да мислам!

Почнав да мислам дека имам згрешено, па не ми помага, а барем мислам дека немам грев направено, добивам мисли за да правам грев!

Што ако нешто направам си помислувам… веке имам страв, во постојан страв сум.

Користам крстена вода и светено масло но кога ќе ме испрска водата, или пареа чувствувам со немир, како да се изгубило дејството, станувам нервозна, плачам… се караме дома, духот ми е слаб.

Не знам што да направам веќе.  Бев и на молитва но не ми помогна.

Ве молам, кажете, помогнете, што да направам?

Одговор на отец Горан:

Појдете на ИСПОВЕД, отфрлајте ги помислите, тие не се од вас.

Молитвата не ја користете за борба гради в гради со лошите мисли, туку како за единство со Бога, Кој е поголем и  од најголемиот проблем низ кој минуваме, и ќе не ослободи.

Нема ништо инстант освен да се смириме и претрпиме, а Господ ќе проделува кога ќе му се предадеме Него со доверба, а не, на себе и проблемот.

Секое добро во Бога.

Непрестајно повикувајте: Пресвета Богородице, спаси нѐ!