Голем поздрав до сите.  Многу ми се допаѓа концептот. Навистина може да ни помогне да ги решиме нашите дилеми.

Имам едно прашање кое иако истражував и читав не успеав да најдам одговор.

Можеби не е вообичаено, но сметам дека е важно и застaпeно денес.

Ме интерсира дали на христијаните им е дозволено да чуваат домашни миленичиња, во домашни услови.

Бидејќи колку и ние да ги сакаме и се грижиме за нив, сепак тоа не е нивна природна состојба, ние им ја ограничуваме слободата и можеби ги повредуваме.

Дали за грев се смета само тоа што е спротивно на законот и се однесува на луѓе, но што е со животните ?

Благодарам

Одговор – отед Горан:

Смеат христијаните да чуваат домашни миленичиња.

А, Бог уредил човекот да се грижи за се` во светот, но гревот на човекот ја наруши хармонијата при созадавањето, но затоа, од нас, вели св. Павле
тварите, значи и светот и се во него, го очекуваат нашето прославување т.е. спасение.

Во Христа ние се измиривме со Бога, и од нашето Крштевање понатаму само станува да растеме преку покајание во Христа и да достигнеме обожение, а сè (значи се) што е соединето со Бога е спасено.