Милостив Боже!

Сочувај ја верата, закрепи ја татковината наша,

смири го светот, утеши ги нажалените, излечи ги болните,

крени ги паднатите, врати ги на патот на вистината и спасението сите заблудени.

Помагај им на оние што се трудат,

вразуми ги неразумните и закрилувај ги сираците и вдовиците.

 

Удостој не’ секогаш да Ти благодариме и да Те воспеваме Тебе, беспочетниот Отец, со Твојот Единороден Син, со Пресветиот, Благиот и Животворен Твој Дух, сега, секогаш и во вечни векови.

Амин!

Господе Исусе Христе, помилуј не `!