Од неодамна достапна е новата обновена верзија на апликацијата „Православен календар“ за 2018 година, во издание на манастирот „Воведение на Пресвета Богородица Елеуса“, Велјуса, која содржи: евангелие на денот и празникот, правило за пост, поуки од Светите Отци, како и житија на светители.