За Светите Петнаесет Тивериополски свештеномаченици, за нивниот завет,

за пофалбата и крепоста што во нив ја имаме,

гледајте во документарниот филм на авторката Катерина Панов Кожаров, снимател и монтажа Кире Пиличев.