ПРОШТЕВАЈТЕ ЛУЃЕ!

Проштевајте го она малку што луѓето ви се должни и ќе ви се прости вашиот огромен долг пред Бога ( (Лк.6,37).)

Злопамтивиот безмолвник е аспида што лежи во својата дупка, полна со смртоносен отров.

Во дрвото, однатре гнило, црви се создаваат.

Не дозволувајте црвја и гнилеж да се создадат во вашата душа.

Проштевајте на сите, без оглед дали се тие во право или не.

Тоа е единствено исправен пат.

Патот на искрената љубов која дава , а не бара постојано нешто за себе !

Свети Јован Лествичник