АПОСТОЛИТЕ ХРИСТОВИ ПЕТАР И ПАВЛЕ…

„И навистина, тие се збогатиле со Христа Господа, Го примиле Него, Вистинскиот Бог, поверувале во Него, пошле по Него.

А да се оди по Него, тоа значи да се стане богат со непропадливо богатство.
Тој ја дава Вечната Вистина, а по сите овоземни плоштади – видете – лага, ситни вистини и вистинчиња.

Тие ја даваат и даруваат светата вечна Божествена Вистина.

Околу нас, во нас, во секој човек, во сиот род човечки – пустош и смрт, и тоа не една, туку на илјада илјадници.

А тие, победници на смртта, даруваат Живот Вечен, даруваат Бесмртност.
Двајца прости сиромаси, а какво богатство!“

Преподобен Јустин Ќелијски